Известие

Collapse
No announcement yet.

разход на 1.9 jtdm

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колега-получава се някъде 4,5/100 разход!Много добре е при такава скорост.
    Ако правилно смятам. 45лв.=22 л., от София до Бургас е около 500 км - до колкото си спомням.
    Ще трябва като си дойда в България - някой да ме научи да карам икономично.
    Alfa Romeo 159 JTDm 16V Q-tronic

Comment

• Първоначално публикувано от OgyG Покажи съобщение
      Колега-получава се някъде 4,5/100 разход!Много добре е при такава скорост.
      Ако правилно смятам. 45лв.=22 л., от София до Бургас е около 500 км - до колкото си спомням.
      Ще трябва като си дойда в България - някой да ме научи да карам икономично.
      45 лева са ~26 литра нафта

От София до Бургас са 370 км - тоест среден разход около 7л/100.

Даже е много за 1.9 жтд на дълъг път. Аз със 166-цата 2.4 жтд по тоя маршрут с доста бързичко каране не можех да изгоря повече от 6,5 л/100
      Volvo XC90 D5 '06
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

• Извинявам се-просто не знам цените в БГ (Затова чисто приблизительно), а София Бургас мислих, че е повече, но Вие сте абсолютно прав - до Пловдив 130 и от Пловдив до Бургас 240 - още веднъж моите извинения.

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
          а?
          От началото до края на Бургаската магистрала бре ...ААА
          sigpic
          Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
          " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
          "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

• Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
            45 лева са ~26 литра нафта

От София до Бургас са 370 км - тоест среден разход около 7л/100.

Даже е много за 1.9 жтд на дълъг път. Аз със 166-цата 2.4 жтд по тоя маршрут с доста бързичко каране не можех да изгоря повече от 6,5 л/100
            преди това с 130 целия път ми изгоряа около 30 литра

Първоначално публикувано от KGB Покажи съобщение
            От началото до края на Бургаската магистрала бре ...ААА
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

• 7/100 при предполагаема скорост над 160 по магистралата и сериозното тегло на 159-ката е напълно нормален разход.
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Имам наблюдения за разхода на 159 - при нормално каране както на колегата предимно градско колите си харчат 12-14, но това е много зависимо от това колко е задръстен ДПФ-а и колко кофти е нафтата - разбира се има шофьори които успяват да докарат 10.5-11 разход но те са рядкост Другото което влияе на разхода е колко нова е колата - при първите модели с по неусъвършенствани колектори и софтуер разхода е по-висок. Препоръчвам ви поне 2-3 пъти месечно да излизате на извънградско и половината драми няма да ги има
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Накратко-моят партнер по фирмата е рали състезател и беше казал, само че за бензиновите двигатели, ама доколкото разбирам се отнася и за дизеловите - че 10 мин. каране с скорост 140 и повече, чисти идеално ижекторите и не ти трябват никакви присадки и т.н.

Comment

• При каране градско София 13.5-14.0 .На дълго София-Франкфурт скорост по магистрали над180км средно 7,6-7,8литра.Колата е на 2,5 години 50000км.Подържана перфектно.
                    ALFA ROMEO 159-1,9JTDM 16vsigpic

Comment

• от последните 1000 км 9.5 и по комп и по сметки на хартия - доволен съм , като се има предвид , че на светофарите винаги се изстрелвам ... но пък само при потегляне я ръчкам, иначе спокойно на по дългите отсечки до 10-15 над ограничението колко да се движа с трафика...

освен това зависи много на каква нафта я карам - засега за мое най-голямо очудване работи най-гладко, най-икономично и като че ли най-динамично на нафтата от лукойл (зареждам само на лукойла на бъкстон - казвали са ми, че някакви шефчета зареждат там и е уж по-качествена нафтата там)

най-кофти е работила до момента на омв и шел... във скорост като че ли е по тромава

от еко само 5-6 пъти съм зареждал, но не ми е правило впечаление да има разлика в това как работи

ДЪРЖА ДА ОБЕЛЕЖА че е напълно възможно това да са самовнушения, човешкия мозък е способен да върти всякакви илюзии
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

ДЪРЖА ДА ОБЕЛЕЖА че е напълно възможно това да са самовнушения, човешкия мозък е способен да върти всякакви илюзии
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
                        Fiat Uno 1.1 F.I.R.E.

Comment

Това бих си го сложил в подписа
                          sigpic
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Хихи
                            От толкова изредени коли в подписа ако добавиш и това ще нарушиш правилата на форума

Но пък аз имам доста свободно местенце
                            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                              Хихи
                              От толкова изредени коли в подписа ако добавиш и това ще нарушиш правилата на форума

Но пък аз имам доста свободно местенце

Че там има и мотор бре а пък правилата не са ли за да се нарушават и колко е глобата
                              sigpic

Comment

• малко късно се включвам в дискусията, но да отбележа опита ми със старата 156-ца и скромния все още със 159-ка. компютрите си смятат правилно, но и при двата модела, разходът се смята, когато колата е в движение, когато е неподвижна (а ние си висим едно значително време по светофарите), дава --- л/100км и затова при осредняване се получават разлики. Иначе градско под 11л/100км докарвам сутрин рано към 7:30, когато карам детето за градина или ако включа в маршрута поне половината да е по Цариградско, но не в час пик.
                                ex Alfa Romeo 156 '02 1.9 JTD
                                ex Alfa Romeo 159 '06 1.9 JTDm
                                Alfa Romeo Brera Italia Independent '10 3.2 V6 Q4
                                Alfa Romeo 4C

Comment

Working...
                                X